Услуги

Обработка на стъкло

Освен другите видове обработка на стъклата, ние ви предлагаме още много възможности. Част от услугите, от които можете да избирате и комбинирате са кантиране, матиране, фасетиране, както и разпробиване на стъкла с различна дебелина. Тук трябва да прибавиме и новите възможности за оцветяване на стъклата и принт върху стъкло. Така стъклото може да изглежда точно както си го представяте.

Рязане/Разкрояване

Разкрой

Рязането и разкрояването са първият етап от обработката на стъклото. Рязането може да бъде ръчно или автоматично в зависимост от спецификата на разреза.

 

rqzane

Фасетиране

Фасет

Фасетът е вид едностранно скосяване на ръбовете на стъкло или огледало. Фасетът създава визуално усещане за естествена рамка на стъклото или огледалото. Имаме възможност да правим единичен или двоен фасет . Без значение каква е формата на желаното от вас стъкло или огледало, Гластайм ви предлага праволинеен и криволинеен фасет.

fasetirane

Кантиране

Кант на стъкла/огледала

Кантирането е процес, при който се премахват острите режещи ръбове по краищата  на стъклото. Тъй като след като стъклото бъде отрязано, ръбовете му остават необработени, кантовете трябва да бъдат шлифовани. При този вид обработка, се постига разнообразие кантове на ръбовете на стъклото, бъдат матирани или полирани. Също така кантът може да има различни профили: С -кант, OG - кант и др.

kantirane

Матиране

Мат

На практика матирането на стъклото се постига чрез механично нараняване на най -горния му слой, при което прозрачността се нарушава. Матирането може да бъде приложен както върху цялото стъкло, така и само по определена графика. Тази обработка може да бъде последвана от фиксиране, което се извършва със специални препарати с които се постига едновременно траен ефект и предпазване на стъклото от оставането на неприятни следи и отпечатъци.

matirane

Лепене

Можем да извършим дълготрайно залепване на различни материали към стъкло, като например:

  • Стъкло - стъкло
  • Стъкло - метал
  • Стъкло - камък

Залепването се извършва чрез специални UV лепила.

uv lepene

Пробиване

В зависимост от различните закрепвания, панти или дръжки на стъклото, може да се наложи да бъдат направени отвори или изрези.

Най-популярните изрези, които се изработват са:

  • Изрези за панти.
  • Вътрешни изрези.
  • Изрези за стъклодържачи.
  • Други

probiwane