Видове стъкло

ФЛОАТНО СТЪКЛО

float-glass-300x210

Най-разпространения вид стъкло. Произвежда се от разтопената стъклена маса, излята върху разтопено олово, която после се охлажда. По този начин се получава изключително гладко стъкло, без каквито и да е оптически дефекти. Подходящо за употреба в строителството, обзавеждането и интериора, както и на места, където се изисква неутрално прозрачно стъкло.


ЛАКОБЕЛ

lakobel-300x203

Стъкло с влагоустойчиво лаково покритие, което е напълно непрозрачно. Основно се използва за интериорни решения: облицовка на стени, шкафови вратички, плъзгащи врати и други елементи от мебелното производство.Това стъкло може да бъде използвано в помещения с висока влажност и също да има директен контакт с вода, което го прави идеално за приложения в бани и кухни.
Лакобела има специално покритие SAFE +, което има двойна функция

  • Защитава цветното лакирано покритие от надрасквания.
  • При счупване парчетата стъкло остават върху фолиото.

 

ЗАКАЛЕНО СТЪКЛО

zakaleno-styklo-300x199

Стъкло, подложено на специална обработка. Основни разлики:

  • повишена устойчивост на удари и рязка промяна на температурата
  • при счупване се раздробява на малки парченца

Подходящо за въшна употреба - за стъклени козирки, стъклени парапети, стъклени стълби, витрини, стъклени подове и др.


ОРНАМЕНТНИ СТЪКЛА

GLASSTIME ORNAMENT

Орнаментните стъкла намират приложение както в интериора, така и при екстериорното оформление. Поради изключително красивия си вид са предпочитани за различни комбинации.

Орнаментните стъкла се характеризират с геометрични стилизирани, фигури, класически или други дизайни.

Може да бъде закалено, ламинирано, матирано или монтирано в стъклопакет, в зависимост от дизайна и дебелината.


АРМИРАНО СТЪКЛО

galassttime arirano styklo

Стъкло, в сърцевината на което в процеса на производство се поставя метална мрежа от споени стоманени жички. За по-голяма сигурност на стъклото се слага и допълнително алуминиево покритие. Мрежата обикновено е с квадратни клетки с размери 12.5 или 25мм и се разполага по цялата площ на листа на не по-малко от 1.5мм от повърхността на стъклото. Така се получава светлопропусклив материал с повишена огнеустойчивост и безопасност. Както ламинирането, така и армирането не повишават механичната здравина на стъклото и дори я намаляват с около 1.5 пъти. Предимствата на това стъкло са, че когато се счупи, арматурата го задържа на място и няма летящи във всички посоки отломки. Това качество е особено ценно и при защита на обекти от пожари. Огънят може да напука стъклото, но то ще остане, закрепено за мрежата, предотвратявайки разпространението на пламъците.
Стъкла от този тип се използват за остъкляване на заводски помещения, прозорци, шахти на панорамни асансьори, фасади и други.